Personlig økonomi

Tips til å få boliglån

Øk sjansene for å få boliglån med våre fem smarte tips. Få økonomisk kontroll!
Tips til å få boliglån

Fem tips til boliglån

Å få innvilget et boliglån kan være en utfordring, spesielt for førstegangskjøpere. Vi har samlet fem smarte tips som kan hjelpe deg med å øke sannsynligheten for å få et boliglån.

 1. Spør i slutten av kvartalet:
  Banker har fleksibilitetskvoter utenfor de normale reglene for utlån. Den kvoten har ofte ubrukt kapasitet mot slutten av kvartalet, så det er en god tid å søke på.
 2. Bruk din lokale bank:
  Alle banker har ulike utlånskriterier, og det gjelder også lokalbankene. Disse bankene fokuserer ofte på å hjelpe de som bor i lokalmiljøet, så det kan være lurt å undersøke mulighetene hos banken i ditt nærområde.
 3. Lag et budsjett:
  Vis banken at du har økonomisk kontroll ved å lage et budsjett og vise din fremtidig lønnsutvikling. Banker foretrekker langsiktige kunder med god økonomisk oversikt.
 4. Vis at du kan spare:
  Spar i fond, maksimer BSU-kontoen og vis banken at du kan spare til tøffere tider. Dette vil påvirke lånesøknaden din positivt.
 5. Ha en ryddig økonomi:
  Ha oversikt over kredittkort, forbrukslån og bli kvitt eventuell gjeld. En ryddig økonomi gjør deg mer attraktiv for banken.

Rydd i økonomien

En ryddig økonomi gjør deg til en attraktiv lånekunde. Kontroller kredittkort og forbrukslån, kvitt deg med gjeld og forbedre lånevilkårene.

Refinansiering samler smålån og kredittgjeld i ett lån, reduserer rentekostnader og gir en oversiktlig nedbetalingsplan, noe som sparer penger og forenkler gjeldshåndteringen.

Relaterte artikler

Bli sjef i egen økonomi

Få ukentlige nyhetsbrev om økonomi og Horde-kampanjer. Meld deg av når som helst. Se vårpersonvernerklæring.

Kontakt

Horde AS

Org. nr 921 695 322

Lars Hilles Gate 20A

5008 Bergen

support@horde.no
Søk refinansiering

Renteeksempel forbrukslån: 140 000 kr over 5 år, effektiv rente 13,29 %, kostnad 49 168 kr, totalt 189 168 kr

Horde har konsesjon som betalingsforetak fra Finanstilsynet og er medlem av Finans Norge.