Spørsmål og Svar

Står du fast eller trenger svar på noe du ikke finner her? Send en e-post tilsupport@horde.noså hjelper vi deg videre. Du kan også nå oss på 55 90 29 00 (hverdager klokken 08-16)

Annet

Horde Plus er datterselskap av Horde, som gjør det enkelt å bruke kunstig intelligens og lage egne AI-assistenter. Du finner mer informasjon om Horde Plus på www.horde.plus

Selv om du har Horde-appen, må du registere egen bruker i Horde Plus for å ta i bruk Horde Plus sine tjenester. Om du ønsker å administrere kundeforholdet ditt med Horde Plus, gjør du dette ved å logge inn i Horde Plus, og gå til Innstillinger.

For supporthenvendelser om Horde Plus, send en e-post til support@hordeplus.no

  • E-post: Du kan selv endre e-postadresse i innstillinger i appen, under endre min profil.
  • Navn og adresse: Navn og adresseopplysninger er hentet fra Folkeregisteret, og du kan derfor ikke redigere dette selv. Dersom du har endret navn eller adresse i Folkeregisteret og det ikke vises i appen, ta kontakt med support@horde.no, så hjelper vi deg.
  • Telefonnummer: Dersom du har fått nytt telefonnummer og ønsker å beholde din eksisterende brukerkonto i Horde, ta kontakt på support@horde.no, så hjelper vi deg.

Dersom du har kontaktet oss med en supportsak og du ikke er fornøyd med hvordan vi har løst saken din, kan du sende oss en klage. Vi ber om at alle klager sendes skriftlig slik at vi får et helhetlig bilde av bakgrunnen for klagen, inkludert eventuelle nye opplysninger. Du vil i løpet av tre dager få en skriftlig bekreftelse om at klagen er mottatt og informasjon om forventet saksbehandlingstid.

Dersom saksbehandlingstiden av ulike grunner ikke kan overholdes, vil du få informasjon om dette og innen hvilken frist du kan forvente å få svar.

Klager kan sendes via e-post til support@horde.no, merket med "klage". Hvis du foretrekker å sende en klage via post, kan den sendes til: Horde AS Lars Hilles Gate 20A 5008 Bergen.

Dersom du er uenig i hvordan vi har løst klagen din, og klagen gjelder Horde sine konto- og betalingstjenester kan du bringe saken videre til Finansklagenemda. Merk at du først må sende klagen til behandling hos oss da Finansklagenemda kun behandler klager som først er behandlet og deretter omtvistet.

Les mer her: finkn.no

App

Horde-appen viser gjeld fra gjeldsregisteret, som per i dag omfatter usikret gjeld som kredittkort, forbrukslån, rammelån og faktureringskort. Dette betyr dessverre at det ikke er mulig å legge til eksempelvis boliglån og billån.

Vi skulle gjerne vist all gjeld i Horde-appen, men gjeldsregisteret viser på nåværende tidspunkt kun forbruksgjeld. Vi håper dette endrer seg, slik at vi i fremtiden kan gi deg en mer utfyllende oversikt over gjelden din.

Gjeldsopplysningene som vises i Horde-appen hentes daglig fra gjeldsregisteret (www.norskgjeld.no). Horde kan ikke endre opplysningene. Om du drar ned skjermbildet inne på «Min gjeld» i appen, blir visningen av gjelden oppdatert med de sist registrerte opplysningene i gjeldsregisteret.

Det varierer noe hvor hyppig bankene rapporterer til gjeldsregisteret, men dersom du nettopp har gjort en nedbetaling eller sagt opp et kredittkort, vil det vanligvis vises riktig innen de nærmeste dagene.

Dersom du fremdeles opplever at opplysningene som vises er feil, anbefaler vi å kontakte banken det gjelder direkte, eller trykke på knappen «meld om feil til banken» inne på gjeldssiden i Horde-appen.

Du kan legge til alle dine brukskontoer i Horde-appen. Det vil si kontoer du kan gjøre betalinger fra, uavhengig av hvilken bank du har.

Ettersom du per i dag bare kan legge til kontoer du kan gjøre betalinger fra, er det dessverre som hovedregel ikke mulig å legge til kontoer som eksempelvis BSU, sparekontoer, aksjekontoer eller kredittkort. Noen banker lar deg likevel legge til slike kontoer.

Vi håper flere kontotyper blir tilgjengelige gjennom Open Banking i fremtiden.

Vennelån er en privat låneavtale som inngås mellom venner, bekjente og familie. Tjenesten i appen gir dere mulighet til å få en nedbetalingsplan, betalingspåminnelser og oversikt over eventuelle endringer dere vil gjøre underveis. Nedbetaling av lånet kan gjøres direkte i appen, eller dere kan registrere nedbetaling gjort utenom. Et vennelån er en juridisk bindende avtale, men ikke formelt sett et gjeldsbrev. Avtalen er mellom dere to – Horde er ikke en part.

Horde tar et gebyr for vennelån-tjenesten, som betales ved oppstart av lånet. Gebyret er beregnet basert på lånets størrelser og lengde, og ved utsettelse eller økning av lånet

Hvis noe endrer seg underveis, kan dere legge det inn i vennelånet. Begge parter må godkjenne endringene. Dere kan endre rente, betalingsdag og gi utsettelse og fratrekk eller mer lån. Dere bestemmer. Det er også mulig å sende påminnelse om at lånet må betales.

Ja. Horde er et betalingsforetak med konsesjon fra Finanstilsynet. Ved innhenting gjeldsopplysninger fra gjeldsregister og bankkontoer benytter vi BankID som autentisering. Henting av bankkontoer skjer via Mastercard Open Banking.

Horde Rewards

Horde tar forbehold om at vi kan være utsolgt for enkelte varer. Du vil motta en e-post dersom vi er nødt til å oppheve din ordre. Du vil da få refundert dine poeng.

Bilder i appen skal kun anses som illustrasjoner, og disse garanterer ikke å gjengi produktet eksakt.

Du dekker de direkte kostnadene ved å returnere varer. Direkte kostnader vil være forsendelse- eller transportkostnader, og eventuelle andre direkte utgifter som eksempelvis innkjøp av ny fraktemballasje.

Du kan spore pakken din med sporingsnummeret som står oppgitt på sendingsbekreftelsen du mottar på e-post.

Horde dekker fraktkostnaden (unntak gjelder for retur).

Bestillingen din leveres til bostedsadresser innenfor Norge (med Svalbard og Jan Mayen). Forventet leveringstid på bestillinger er inntil 30 virkedager etter at ordren er lagt inn. Vi behandler og sender ut ordre mandag-fredag. Horde tar forbehold om at det kan forekomme økt leveringstid under visse perioder.

Horde sitt merch (gensere og t-skjorter) samt REMA 1000 gavekort sendes fra vårt hovedkontor i Bergen. Andre gavekort sendes digitalt.

Har du bestilt iPhone, Playstation eller andre varer, sendes disse direkte fra våre leverandører sine varelager. Horde kan ikke holdes ansvarlig dersom forsendelser er forsinket som følge av forhold hos tredjeparter, fraktselskap eller lignende, eller ved feil eller mangler på produkt levert fra tredjepart.

Dersom du ønsker å returnere en vare ber vi deg om å ta kontakt med oss på support@horde.no så snart som mulig, og senest 14 dager etter at du har mottatt varen.

Dersom du returnerer en vare vil de brukte poengene gå tapt.

Ved bytte av størrelse forutsetter vi at den returnerte varen er i sin fulle stand og helt ubrukt.

Så fort vi har mottatt og behandlet din retur vil du få en oppdatering fra oss. Det kan ta 1-2 uker før vi får behandlet din retur.

Du betaler porto ved retur av varen.

Du er ansvarlig for trygg retur. Pakk varen godt, og ta vare på kvittering for frakt.

Premier omfattes ikke av alminnelig reklamasjonsrett og du kan derfor ikke reklamere eller angre på varen.

Dersom det er feil eller mangel med varen ønsker vi likevel å hjelpe deg hvis mulig. Kontakt oss snarligst på support@horde.no dersom du oppdager en feil eller mangel på varen.

Feil eller mangel på varer sendt fra tredjepart (eksempelvis iPhone) håndteres ikke av Horde, men av tredjeparten.

Omstartslån

Ikke nødvendigvis. Hvis du ikke eier egen bolig, kan du likevel søke dersom for eksempel dine foreldre eller noen andre i familien din ønsker å stille med sikkerhet i deres bolig. Dette kalles realkausjonister. Sikkerheten som stilles må være i fast eiendom, som bolig eller hytte. Send oss en e-post (boliglaan@horde.no) eller søknad så svarer vi på eventuelle spørsmål.

Ja, hos våre samarbeidsbanker for omstartslån kan du få lån fra 250.000 kroner til refinansiering av inkasso, betalingsanmerkning, skattekrav og dyre forbrukslån mot at de tar pant i din eiendom. Ta kontakt med oss på e-post (boliglaan@horde.no) eller send inn en uforpliktende søknad.

Omstartslån er tilgjengelig for alle som enten eier sin egen bolig eller har mulighet til å stille med sikkerhet i en bolig som tilhører noen andre. Det er viktig å merke seg at lånet kan dekke opptil 85% av boligens verdi, avhengig av området den ligger i. Vær oppmerksom på at våre banker ikke aksepterer pant i aksjeleiligheter, småbruk eller landbrukseiendommer.

Søknaden behandles vanligvis i løpet av 1 virkedag.

Refinansiering og forbrukslån

Om du tar kontakt med oss før signering kan vi endre på nedbetalingsplanen du har fått i tilbudet, slik at du fra starten av får en nedbetalingsplan som er i tråd med dine ønsker. Dersom du ønsker en nedbetalingstid som er kortere enn det banken kan gi, hjelper vi deg å regne ut hvor mye du må betale ekstra i måneden for å betale ned lånet til det tidspunktet du ønsker at lånet skal være nedbetalt.

Du kan alltid betale ned raskere enn oppsatt nedbetalingsplan, ved å gjøre ekstra innbetalinger på lånet. Ekstra innbetalinger kan gjøres som enkeltbetalinger når det passer, eller som et fast trekk du setter opp i nettbanken din. Når du gjør ekstra innbetalinger reduseres løpetiden. Du er sjefen!

Det varierer mellom bankene. Noen tar etableringsgebyr, noen gjør ikke. Husk å se på effektiv rente og totale kostnader når du vurderer tilbudene. Det er uansett gratis og uforpliktende å søke. Du betaler ingen ting før du har signert og inngått en låneavtale.

Rewards

Opptjente og ubrukte poeng er gyldig i 2 år. Etter dette blir de slettet.

Dersom du sletter din bruker, slettes også opptjente poeng.

For å få poeng for verving må den som verves legge til din vervekode i appen, fullføre profil, hente gjeld og kontoer.

Du finner vervekoden din i Horde-appen ved å gå til "Innstillinger"/"Min Horde" og trykke på "Del Horde med venner".

Den som verves kan legge til sin vervekode i første gang de logger inn i appen eller i innstillinger ("Min Horde") innen 72 timer fra de opprettet bruker.

Horde-poeng kan brukes i Horde Rewards, i Horde-appen. Du kan bytte poeng i klær, nyttige ting og fete ting.

Bli sjef i egen økonomi

Få ukentlige nyhetsbrev om økonomi og Horde-kampanjer. Meld deg av når som helst. Se vårpersonvernerklæring.

Kontakt

Horde AS

Org. nr 921 695 322

Lars Hilles Gate 20A

5008 Bergen

support@horde.no
Søk refinansiering

Renteeksempel forbrukslån: 140 000 kr over 5 år, effektiv rente 13,29 %, kostnad 49 168 kr, totalt 189 168 kr

Horde har konsesjon som betalingsforetak fra Finanstilsynet og er medlem av Finans Norge.