Økonomitips

Bør du bruke kredittkortet på ferie?

Lær hvordan du bruker kredittkort smart i sommer. Få tips om nødsituasjoner, netthandel, reiser og bonuspoeng. Unngå fallgruver og få oversikt med Horde-appen.
Bør du bruke kredittkortet på ferie?

Bruk kredittkort smart i sommer


Sommer og ferietid nærmer seg, en tid der vi ofte lar kredittkortene gå varme. Men visste du at kredittkort kan være veldig nyttige hvis de blir brukt riktig?

Når er kredittkort lurt å bruke?

  • Nødsituasjoner: Kredittkort kan være nyttige i nødsituasjoner hvor du trenger tilgang til midler raskt og kanskje ikke har penger tilgjengelig umiddelbart.
  • Netthandel: Bruker du kredittkort har du rett til å klage til kortselskapet hvis du ikke har fått varen du har kjøpt. Kredittkort som betalingsmåte på nettet er anbefalt av Forbrukerrådet. De mener kredittkort er den tryggeste betalingsmåten ved netthandel.
  • På reise: Kredittkort kan være spesielt nyttige når du reiser. De kan brukes til å betale for utgifter som hoteller og leiebiler, og mange tilbyr også reiseforsikring som en del av sine tjenester. Reiser du til et land med en annen valuta enn kroner, kan det ofte være billigere å bruke et kredittkort til å betale for ting, enn kontanter.
  • Opptjening av bonuspoeng eller cashback: Noen kredittkort gir deg poeng eller cashback for hvert kjøp du gjør. Det kan være en god måte å spare penger på over tid.

Tips! Velg alltid lokal valuta når du bruker kortet i utlandet. Du får bedre valutakurs hvis du betaler i lokal valuta og ikke i norske kroner

Bør du bruke kredittkortet på ferie?

Ikke bruk kredittkort til dette

  • Daglige utgifter: Hvis du bruker kredittkort til å betale for daglige utgifter som mat og regninger, og du ikke klarer å betale ned før rentene begynner å løpe, kan det raskt bli dyrt. Kredittkort har høye renter.
  • Store kjøp du ikke har råd til: Kredittkort kan lett gi deg følelsen av å ha mye penger tilgjengelig. Vi anbefaler deg å aldri bruke kredittkortet til å kjøpe ting du egentlig ikke har råd til. Særlig hvis du vet at du ikke kan betale tilbake på kortet innen kort tid.
  • Å ta ut kontanter: Kredittkort har ofte høye gebyrer ved uttak, og rentene begynner å løpe umiddelbart.
  • Kreditt som ekstra lønn: Er du arbeidsledig eller har redusert inntekt, bør du unngå å bruke kredittkortet for å spe på inntekten. Dette kan raskt føre til økonomiske problemer.
  • Hvis du allerede sliter med å betale ned kredittkortgjeld, er det bedre å si opp kredittkort, enn å skaffe deg nye.

Med Horde er det enkelt å si opp kredittkort

Bruk Horde-appen til å få oversikt over kredittkortene dine, og si opp de du ikke trenger.

Relaterte artikler

Bli sjef i egen økonomi

Få ukentlige nyhetsbrev om økonomi og Horde-kampanjer. Meld deg av når som helst. Se vårpersonvernerklæring.

Kontakt

Horde AS

Org. nr 921 695 322

Lars Hilles Gate 20A

5008 Bergen

support@horde.no
Søk refinansiering

Renteeksempel forbrukslån: 140 000 kr over 5 år, effektiv rente 13,29 %, kostnad 49 168 kr, totalt 189 168 kr

Horde har konsesjon som betalingsforetak fra Finanstilsynet og er medlem av Finans Norge.