Renter

Økt boligrente

Lær hvordan du kan håndtere økte boliglånsrenter med våre praktiske tips. Få flere tilbud, prut med banken, og finn andre måter å spare penger på. Meld deg på vårt nyhetsbrev for flere økonomitips!
Økt boligrente

Hvordan håndtere økte boliglånsrenter

I 2021 var det ikke uvanlig å få en boligslånsrente på under 2 %. Nå ser det ut som boliglånsrenten kan bli godt over det dobbelte til neste år. Norges Bank har besluttet å øke styringsrenten med 0,5 %, og forventer ytterligere økninger utover høsten og til neste år.

Hva betyr det for deg i praksis?

Har du 4 millioner i boliglån og renten går fra 2 til 4,5 %, vil de månedlige betalingene øke med over 5000 kr. Dvs mer enn 60.000 kr i året. (Matten stemmer. De fleste boliglån er annuitetslån)

For å putte dette i et annet perspektiv: Går man ut fra en snitt timelønn i Norge på 300 kr må man jobbe 28 dager ekstra til neste år for å dekke økningen.

Her er noen enkle tips og triks:

  1. Bankene må melde 6 uker i forveien om de skal øke renten. Enkelte banker kan prøve seg med å øke renten mer enn styringsrenten.
  2. Skaff deg flere tilbud, som du enten tar, eller bruker til å prute med eksisterende bank. De fleste banker har mer fleksibilitet enn de er villig til å innrømme.
  3. Ny verdivurdering. Boligprisene har steget ganske bra siste året. Det kan godt være at boligen din er verdt 10-15% mer enn det banken har i sitt system. Dette betyr at du har mer egenkapital i boligen og kan hos de fleste banker få en bedre rente.
  4. De fleste har 25 års nedbetaling på boliglånet sitt, denne kan du øke til 30 år, slik at de månedlige beløpet blir mindre.
  5. Finn andre steder å spare inn økningen. Dette kan være på forbruk, andre dyre lån, eller bytte forsikring etc.

Meld deg gjerne på vårt nyhetsbrev i skjemaet under om du ønsker å få slike nyheter direkte i innboksen din. Vi har også vår egen podkast, Økonomiamatørene!

Relaterte artikler

Bli sjef i egen økonomi

Få ukentlige nyhetsbrev om økonomi og Horde-kampanjer. Meld deg av når som helst. Se vårpersonvernerklæring.

Kontakt

Horde AS

Org. nr 921 695 322

Lars Hilles Gate 20A

5008 Bergen

support@horde.no
Søk refinansiering

Renteeksempel forbrukslån: 140 000 kr over 5 år, effektiv rente 13,29 %, kostnad 49 168 kr, totalt 189 168 kr

Horde har konsesjon som betalingsforetak fra Finanstilsynet og er medlem av Finans Norge.