Background image

Vennelån

Enkle og trygge lån fra dine nærmeste

Låneavtale blant venner og familie

Ofte er det bedre å låne penger av familie eller venner. Dessverre kan slike lån føre til slitasje i relasjoner dersom man ikke har en skikkelig plan for å betale tilbake. Det har vi ordnet med vår tjeneste «Vennelån».

Vennelan Image
Vennelan Image

Trygghet for begge parter

Slike private låneavtaler blir stadig mer vanlig, særlig når lånerenten i banken begynner å stige. Det er ikke uvanlig at foreldre låner penger til barna for formål som bolig og bil. Det kan også være at man må hjelpe en bror, søster, kompis eller venninne, men det bør uansett være en person du stoler på.

Betal og ha oversikt direkte i app

Med vennelån kan du sette opp låneavtaler med venner og familie raskt og enkelt. Begge parter kan følge med på utviklingen av lånet og betalinger kan gjennomføres via eller utenfor appen. Dersom du betaler utenfor appen, kan du manuelt legge inn nedbetalingen.

Vennelan Image
Vennelan Image

Bli enige om betingelser i forkant

Dere får en fiks ferdig låneavtale hvor dere bestemmer betingelser. Dere kan også bli enig om betalingsutsettelser, forlengelser og renteendringer underveis. Appen sender påminnelse når lånet skal betales og regner automatisk ut beløp og renter. Ingen liker å være den som maser, eller den som glemmer å betale.

Vennelån passer dersom:

  • Du stoler på personen
  • Du har økonomi til å betjene lånet
  • Du får bedre betingelser enn hos banken

Juridisk bindende

Private låneavtaler er juridisk bindende, men det er viktig å dokumentere både lånebetingelsene og historikken. Dersom låntaker ikke betaler etter gjentatte varsler, kan du sende dokumentasjon til namsmyndighetene som har mulighet til å tvinge gjennom et betalingskrav. Horde er ikke en del av låneavtalen, den er kun mellom dere to. Horde foretar ikke kredittsjekker og er ikke ansvarlig for innholdet eller nedbetaling. Gebyr for vennelån er avhengig av hvor stort lånet er og hvor lenge det varer. Dette blir automatisk utregnet og synlig for begge parter når lånet settes opp.

Vennelan Image

450 000+ nedlastinger

Oppnå økonomisk frihet og kontroll.