Styringsrenten heves igjen

Styringsrenten heves igjen

Den 16. desember hevet Norges Bank styringsrenten til 2,75%

Styringsrenten heves igjen
Sentralbanksjef i Norges Bank, Ida Wolden Bache kunne 15. desember informere om at styringsrenten settes opp 0,25 prosentpoeng til 2,75%. Dette i håp om å dempe prisveksten i landet.

Settes renten opp mer?
Det er i tillegg varslet at det er stor sannsynlighet for at styringsrenten settes opp ytterligere med 0,25 prosentpoeng ved første kvartal av 2023. Da vil styringsrenten ligge på totalt 3%.

Hva betyr dette for deg?
Vær tidlig med utregning for hva dette vil si for ditt boliglån slik at du er klar når rentehevingen er effektiv. Når styringsrenten når 3% sier prognosene at dette vil føre til at boliglånsrentene i Norge vil stige til mellom 4 og 4,5%. Derfor kan vi allerede nå begynne å regne ut hva renteendringen vil ha å si i praksis. Vi kan bruke tallene allerede nå til å budsjettere for når endringen trer i kraft.

Effekten merkes først februar
Bankene endrer renten omtrent seks uker etter Norges Bank. Dette vil si at vi ikke vil merke hevingen av styringsrenten før månedsskiftet januar/februar.

Vær forberedt
Ved hjelp av Horde appen og tjenesten Mine Penger, kan du enkelt ha kontroll over ditt forbruk, på denne måte kan du finne ut hvor du skal spare inn ekstra penger slik at du er forberedt når den nye renten trer i kraft.

Klikk her for å lese mer om funksjonen Mine Penger her.

Horde-bloggen
Allerede tidligere i høst skrev vi om at boliglånsrente kunne havne på 4,5%.
Der har vi også samlet noen enkle tips til hva du kan gjøre når boliglånsrenten stiger.

Klikk her for å lese om tips her.

20. desember 2022
Forfatter
Ole Pedersen

Ole Pedersen

Content Manager i Horde
Tilbake

450 000+ nedlastinger

Oppnå økonomisk frihet og kontroll.