Baksmell etter ferien?

Baksmell etter ferien?

Nordmenn sin forbruksgjeld er på vei opp. Ikke så rart ettersom folk er tilbake fra ferie hvor man ofte bruker kredittkort (som har sine fordeler), samt at det har blitt betraktelig dyrere å leve pga. økte priser på strøm, bensin, mat og renter.

Hva betyr dette for deg?

Prisen på matvarer og alkoholfrie drikkevarer økte med 10,4 prosent fra juli i fjor til juli i år. For en «typisk» familie på fem medfører dette en økning på ca. 1.400 kr per måned på mat/drikke, noe som tilsvarer 17 500 per år. Det utgjør ca 8 ekstra arbeidsdager for den jevne nordmann.
Det er bedre å være tidlig ute med mindre grep enn måtte svelge sure kameler i fremtiden. Det enkleste grepet er å stramme inn på matbudsjettet, men det krever litt planlegging og disiplin.


Her er noen tips til hvordan du enkelt kan spare:

  1. Ikke la rentene løpe på kredittkortet, da er det bedre å refinansiere.*
  2. Er du så heldig at du kan låne fra venner eller familie, er dette mye rimeligere enn hos bankene. I Horde-appen kan dere enkelt sette opp og betjene slike lån.
  3. Sliter du allerede med flere inkassokrav, ring inkassoselskapene. De er vant til slike telefoner og kan ofte hjelp med nedbetalingsplan eller fryse renter.
  4. Studielån kan du relativt enkelt få betalingsutsettelse på (hele 36 måneder).
  5. Forsikring kan være en stor utgiftspost. Her kan det være flere tusen å spare med relativt lav innsats. Du bør skifte forsikringsleverandør minst annethvert år.
  6. Gå gjennom boden og selg det du ikke trenger (sportsutstyr, barnevogner, ubrukte møbler etc). Penger inn, rot ut!
  7. Spleis med naboen på å se Premier League, både billigere og hyggeligere!
  8. Det kan være penger å spare på å ta med seg matpakke på jobben. Om du betaler en fast sum hver dag på lunsj, prøv å plusse det sammen og se hvor mye det blir på et år.

Det kan være mye penger å spare på å ta med seg matpakke på jobb.

Håper dette var matnyttige tips!

Ønsker du flere tips kan du sjekke ut våre andre bloggposter og podkasten vår Økonomiamatørene.

*Eff. Rente 9,78 %. 135 000 kr, 5 år. Kost. 34 601 kr. Tot.kost: 169 601 kr.

24. august 2022
Forfatter
Alf Gunnar

Alf Gunnar

CEO hos Horde
Tilbake

450 000+ nedlastinger

Oppnå økonomisk frihet og kontroll.