Refinansiering

Betaling med kredittkort øker

Reduser forbruksgjelden og spar tusenlapper med Horde. Få kontroll over kredittkort og forbrukslån gjennom smartere økonomistyring og refinansiering. Oppdag hvordan aktive brukere av Horde-appen oppnår lavere gjeld og belønnes med poeng for ansvarlig lånehåndtering. Utforsk muligheten for å spare over 50 000 kroner på refinansiering. Start din reise mot en sunnere økonomi i dag.
Betaling med kredittkort øker

Alt har blitt dyrere. Boliglånet, maten og ferien koster mer i år enn i fjor. Flere og flere benytter kredittkort for å få endene til å møtes. Bare de første tre månedene av 2024, har forbruksgjelden i Norge økt med 1,7 milliarder kroner. Vi er nå oppe i 162,1 milliarder totalt. Det høres kanskje ikke så mye ut sammenlignet med boliglån, som er på svimlende 3500 milliarder. Men da er det viktig å huske på dette: Boligen din øker sannsynligvis i verdi med tiden. Det er det ikke sikkert forbruksvarene du lånte penger til i fjor gjør.

Hos Horde er målet vårt å hjelpe deg å få bedre oversikt og kontroll over forbruksgjeld. Den består oftest av to type produkter: kredittkort og forbrukslån.

Kredittkortgjeld

Kredittkort er enten rentebærende eller ikke-rentebærende. De fleste kredittkort har en friperiode på 30-45 dager før rentene begynner å løpe. I mars 2024 var nordmenns rentebærende gjeld fra kredittkort på 42,6 milliarder kroner og har egentlig ikke endret noe særlig de siste årene, men bruken av kredittkort øker. Ikke-rentebærende kredittkortgjeld har økt med hele 33 % de siste to årene.Den er nå oppe i 28,8 milliarder kroner. Heldigvis ser det ut til at mange klarer å betale tilbake på kredittkortet før rentene begynner å løpe. Resten velger ofte å refinansiere gjelden, typisk inn i et forbrukslån.

Forbrukslån

Forbrukslån har økt med rundt 7,4 milliarder kroner de siste to årene. En stor del av denne økningen stammer sannsynligvis fra kredittkortgjeld som blir refinansiert. Forbrukslån har vanligvis lavere renter enn kredittkort og tilbyr en enklere nedbetalingsplan. Det er noe mange ikke er klar over.

Selv om økningen i forbruksgjeld er bekymringsfull, betyr det ikke nødvendigvis at vi har blitt mer uansvarlige eller sløser mer. Når levekostnadene øker, blir det mindre til overs til uforutsette utgifter. Vaskemaskinen kan ryke, bilen bryte sammen, eller det dukker opp en regning du hadde glemt. Ingen ønsker å ha lån, men tilgangen til midlertidige lån kan være et gode, så lenge lånet brukes på en ansvarlig måte.

Horde-appen lønner seg

Vi ser at hyppig bruk av appen gir bedre kontroll. Aktive brukere oppnår over tid lavere gjeld enn de som har et mer tilfeldig forhold til den. I tillegg belønner vi aktiv bruk med poeng, såkalte Horde Rewards, for eksempel hvis du betaler ned kredittkortgjeld. Poengene kan du bruke til å nedbetale enda mer av gjelden din.

Det er mange tusenlapper å spare på en lavere rente. I Horde kan du sende ut en lånesøknad til flere banker samtidig. De konkurrerer om å gi deg bedre betingelser. Samler du mange dyre smålån under ett, blir gjelden også enklere å få oversikt over. Det er selvfølgelig gratis å sjekke hva du kan spare.

Har du for eksempel 140 000 kroner i kredittkortgjeld der renten er på 24 %, vil dette koste deg 101 654 kroner bare i renter over fem år. Totalt sett må du da betale tilbake 241 654 kr.

Refinansierer du gjennom Horde og får ned den effektive renten til 13 %, reduseres rentekostnaden til 48 134 kroner. Totalt betaler du da tilbake 188 134 kroner over de fem årene. Du sparer altså over 50 000 kroner på noen få minutters arbeid. Du kan selvfølgelig velge å betale ned lånet raskere, og spare enda mer. 

Kilder: Gjeldsregisteret, Finans Norge og Horde

Relaterte artikler

Bli sjef i egen økonomi

Få ukentlige nyhetsbrev om økonomi og Horde-kampanjer. Meld deg av når som helst. Se vårpersonvernerklæring.

Kontakt

Horde AS

Org. nr 921 695 322

Lars Hilles Gate 20A

5008 Bergen

support@horde.no
Søk refinansiering

Renteeksempel forbrukslån: 140 000 kr over 5 år, effektiv rente 13,29 %, kostnad 49 168 kr, totalt 189 168 kr

Horde har konsesjon som betalingsforetak fra Finanstilsynet og er medlem av Finans Norge.