Styringsrenten ventes høyere enn forventet

Styringsrenten ventes høyere enn forventet

Norges Bank ligger rett ved Rådhusgata i Oslo.

Høyere enn forventet.


I januar var inflasjonen høyere enn forventet, samtidig som folk handlet mer dagligvarer. Kanskje ikke så rart når det ble varslet en betraktelig prisstigning fra 1. februar?

Økonomer forventer nå at renten skal videre opp. I dag ligger styringsrenten på 2,75 %, noen spår den blir 3,75 % ila året. Slår dette inn, kan vi se en boliglånsrente som bikker 5 %.

Vi ser noen tydelige varseltegn i økonomien som at nybilsalget har bremset, forbrukslångjelden øker, og bedriftsledere er mer pessimistiske til fremtiden.

Vi får håpe politikerne følger med i timen.

Boligprisene er stabile

Til tross for økte renter, melder Eiendom Norge at boligprisene steg 1,5 % i februar, langt mer enn mange forventet. Det er selvsagt litt merkelig, men kan forklares av at utlånsforskriften (reglene bankene må forholde seg til) ble myknet litt opp fra 1 januar. Nordmenn er fortsatt glad i å låne penger.

Planlegg i tide.

Det er lurt å være oppmerksom på dette tidlig, slik at du kan planlegge og skape rom for en trangere økonomi. Vi anbefaler å vurdere dine utgifter og eventuelle lån, samt være forberedt på økte renter i fremtiden.

Klikk her for å finne vår budsjettmal.

Styringsrenten ventes høyere enn forventet


13. mars 2023
Forfatter
Ole Pedersen

Ole Pedersen

Content Manager i Horde
Tilbake

450 000+ nedlastinger

Oppnå økonomisk frihet og kontroll.