Bruk av kredittkort på sommerferie

Bruk av kredittkort på sommerferie

Trygg og smart ferie

Sommer og ferietid nærmer seg, og tradisjon tro så vil nordmenn la kredittkortene gå varme i ferien. Kredittkort kan være veldig nyttig hvis de blir brukt riktig. Vi kommer her med noen tips for sommeren.

Når er det lurt å bruke kredittkort?

  • Nødsituasjoner: Kredittkort kan være nyttige i nødsituasjoner hvor du trenger tilgang til midler raskt og kanskje ikke har penger tilgjengelig umiddelbart.
  • Nettshopping: Mange nettbutikker krever et kredittkort for kjøp. I tillegg kan bruk av kredittkort gi deg bedre beskyttelse mot svindel eller defekte varer.
  • Reise: Kredittkort kan være spesielt nyttige når du reiser. De kan brukes til å betale for utgifter som hoteller og leiebiler, og mange tilbyr også reiseforsikring som en del av deres tjenester. I tillegg, hvis du reiser til et land med en annen valuta, kan det ofte være billigere å bruke et kredittkort til å betale for ting enn å veksle penger.
  • Opptjening av bonuspoeng eller cashback: Noen kredittkort gir deg poeng eller cashback for hvert kjøp du gjør, noe som kan være en god måte å spare penger på over tid.

Tips! Velg alltid lokal valuta når du bruker kortet i utlandet. Du får bedre valutakurs hvis du betaler i lokal valuta og ikke i norske kroner

Bruk av kredittkort på sommerferie

Når er det ikke lurt å bruke kredittkort?

  • Daglige utgifter: Hvis du bruker kredittkort til å betale for daglige utgifter som mat og regninger, og du ikke klarer å betale saldoen i sin helhet hver måned, kan du raskt bygge opp dyre rentekostnader.
  • Store kjøp du ikke har råd til: Kredittkort kan gi en falsk følelse av økonomisk kapasitet. Det er viktig å ikke bruke kredittkort til å kjøpe noe du egentlig ikke har råd til.
  • Uttak av kontanter: Å ta ut kontanter med kredittkort medfører ofte høye avgifter og rentene begynner å løpe umiddelbart.
  • Kreditt som en inntektserstatning: Hvis du er arbeidsledig eller har redusert inntekt, er det ikke lurt å bruke kredittkort som en erstatning for inntekt. Dette kan raskt føre til økonomiske problemer.
  • Betalingsdyktighet: Hvis du allerede sliter med å betale ned kredittkortgjeld, er det ikke lurt å fortsette å bruke kredittkortet.

Betal gjeld, få poeng!

Flytter du lånet til Horde tjener du poeng for å betale på gjelden din, pluss mye mer. Poengene kan du bruke på ekstra nedbetalinger.

26. juni 2023
Forfatter
Ole Pedersen

Ole Pedersen

Content Manager i Horde
Tilbake

450 000+ nedlastinger

Oppnå økonomisk frihet og kontroll.