
40 kg mat rett i søpla
Visste du at vi nordmenn kaster 40,3 kg spiselig mat hver i året? Og det er ikke bare mat som går i søpla.
Vi kaster bort vannet, frøene, gjødselen og arbeidet til de som produserer maten. Vi kaster også bort våre egne penger. Dette er lite økonomisk for deg, og såpass dårlig for miljøet at FN har et eget bærekraftsmål med fokus på at vi innen 2030 skal halvere matsvinnet i verden.
Da Lene Drange fra Luksusfellen gjestet podkasten vår, tipset hun om at den kategorien vi kan spare mest penger på faktisk er mat.

Selv har jeg testet ut å ha ukesmeny der jeg først sjekker hva jeg har hjemme før jeg handler. I Sulten-appen kan du legge inn ingredienser du har hjemme og få forslag til gode middager der du får brukt opp disse. Kanskje du ikke trenger å handle i dag likevel?
Det er jo en vinn-vinn, bra for lommeboken og bra for miljøet.

Den 29.september var den Internasjonale dagen mot matsvinn, derfor inviterte vi matredder Mette Nygård Havre bak folkebevegelsen «Spis opp maten» som gjest i podkasten vår «Økonomiamatørene.»
Hun delte sine beste matredder-tips, tre av dem kan du se her:
Tre gode matredder-tips fra «Spis opp maten»-Mette:
- Planlegg innkjøp – finn ut hva du har i kjøleskap, skuffer og skap før du handler
- Dropp datoskrekken! Bruk sansene dine – se, lukt, smak. Best før betyr ikke dårlig etter
- Ikke tenk på rester som annenrangs mat. Rester kan gi deg en rask middag dagen etter, eller gi deg mulighet til å være kreativ.

Abonner p å vårt
nyhetsbrev
Ved å abonnere får du jevnlig nyheter og informasjon fra Horde på e-post. Du kan når som helst melde deg av. Se vår personvernerklæring for mer informasjon.